VelvetStudio Trendi TV falak a nappaliba 2022 Tv fal fo TV fal

Trendi TV falak a nappaliba 2022

 

A legtöbb otthonban a TV a nappali elengedhetetlen tartozéka, sőt ez a nappali helységek legszembetűnőbb eleme. Egy trendi TV fal helye többféleképpen is kialakítható annak érdekében, hogy mindenki igényeinek megfeleljen. Ezt a bejegyzést a nappali TV-fal kialakításoknak és stílusoknak szentelem, abban a reményben, hogy kedves Olvasóm megtalálja a számára is megfelelőt. 

A TV helyét kijelölhetjük egy ún. TV-szekrénnyel, de befoglalhatjuk egy polcos- vagy könyvszekrénybe. Szánhatunk a TV-nek egy külön falfelület is, ahol a TV dominál és még számtalan, a következőkben bemutatott módon van lehetőségünk a televíziónkat elhelyezni a nappaliban. Örökérvényű, hogy a dolgok helyének egyértelmű kijelölésével jelentősen javíthatjuk a szoba megjelenését és hangulatát pusztán azáltal, hogy tisztának és rendezettnek tűnik. Ezenkívül a TV-szekrény kialakítása, tiszta vonali és kifinomult külseje tökéletes bútordarabbá teszi a mind a modern, mind a kortárs környezetek számára. Mivel a tárolóhely a legtöbb házban szűkös, a nappaliba tervezett TV-szekrények sok esetben életmentőek lehetnek…

Lássunk néhány lehetséges megoldást:

Minimalista TV-szekrény kialakítása a nappaliba

A minimalista kialakítások tökéletesek azok számára, akiknek nincs sok idejük a bútorok karbantartására és tisztán tartására. A minimalista belsőépítészeti kialakítások egyik gyakori jellemzője, hogy kevesebb (minimális) és egyszerű vonalvezetésű elemmel rendelkezik. A minimalista TV fal kialakításánál sokszor egyetlen “magányos” TV szekrény szolgálja mindössze ezt a funkciót, gyakran egyszerű -pl. magasfényű- fehér színben. Ezeket az egységeket könnyű karbantartani és ápolni. Ha a hely lehetőséget nyújt számunkra, használjuk ki, növeljük a szekrények, ezáltal a tárolóhelyek számát. Amennyiben nappalinkban van egy hangsúlyos falfelület, egy minimalista TV  fal kialakítása tökéletes választás lehet számunkra!

VelvetStudio Trendi TV falak a nappaliba 2022 Tv minimal szekreny TV fal
Tv minimál szekrény Trendi TV falak a nappaliba 2022

Fából készült TV fal

A fából készült TV falak rendkívül népszerűek napjainkban. Általában véve elmondható, hogy a fa használata sohasem megy ki a divatból, a fából készült TV fal megoldások széles skálája áll rendelkezésünkre. Alkalmazhatunk például a falra rögzített faléceket vízszintesen vagy függőlegesen elhelyezve, vagy burkolhatjuk a tv mögötti falat nagyobb táblákban, gyalult és finoman megmunkált fafelületeket. Egy biztos: melegséget és otthonosságot fog kölcsönözni nappalinknak, bármelyik módját választjuk is a fa alkalmazásának. Amennyiben nem dekorációs céllal használjuk a fát, hanem magát a bútort készíttetjük el fából, ezzel a megoldással több tárolási lehetőséget is lehetővé teszünk, és még mindig élvezhetjük a fa nyújtotta melegséget. A falra szerelt bútor-összeállítások elegáns és letisztult megjelenést kölcsönöznek és kétségtelen előnyük, hogy helytakarékosak, így a kisebb otthonokban is alkalmazhatjuk őket és élvezhetjük a látványt.

VelvetStudio Trendi TV falak a nappaliba 2022 TV fal fabol TV fal
TV fal fából Trendi TV falak a nappaliba 2022

Térelválasztó TV fal kialakítás

Akár kisebb, akár nagyobb lakótérrel rendelkezünk, trendi megoldás lehet egy térelválasztó TV fal kialakítása. Ha nincs sok hely a díszítéshez és egy kifejezett TV fal kialakításához, praktikus olyan darabokat használni, amelyek több funkciót szolgálnak, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a helyet. Egy térelválasztó TV-egység remek ötlet a kis terek számára, hisz funkcióját tekintve TV fal is és két helyiség közötti elválasztásként is működik. Ezzel a megoldással a lakás nappali-étkező vagy nappali-konyha, de akár nappali és háló funkcióit is praktikusan elválaszthatjuk.

VelvetStudio Trendi TV falak a nappaliba 2022 Terelvalaszto tv fal TV fal
Térelválasztó tv fal Trendi TV falak a nappaliba 2022

Polcos TV falak

A nyitott polcok használata nagyszerű lehetőség azok számára, akik szeretik dísztárgyakkal körülvenni magukat. Az ízlésesen és mértékkel elhelyezett dísztárgyak kétségtelenül fokozzák a tér megjelenését, miközben akár tárolóhelyként is funkcionálhatnak. A TV köré elhelyezett különböző méretű polcok, nagyszerű módja a TV fal díszítésének. Mivel a polcok különböző típusú tárgyak tárolására használhatók, így a polcelemek esetleges megváltoztatásával azonnal megváltoztatjuk TV fal megjelenését is, anélkül, hogy nagyobb erőfeszítéseket kellene tennünk, vagy nagyobb kiadásba vernénk magunkat. A könyvek, növények, trófeák, kiegészítők stb. a polcok feltöltésének legjobb módjai. A polcok különböző formákban, anyagban és méretekben is elkészíthetők, ezáltal más-más, egyedi megjelenést biztosíthatnak.

VelvetStudio Trendi TV falak a nappaliba 2022 Polcos Tv fal TV fal
Polcos Tv fal Trendi TV falak a nappaliba 2022

Kompakt TV szekrény

A TV szekrénynek nem kell feltétlenül nagynak és helyigényesnek lennie. A nagyobb városokban gyakran kisebb lakásokat építenek a hely szűke miatt. Ha csak korlátozott hely áll rendelkezésünkre a tévé számára, akkor is van lehetőségünk egy kompakt TV fal kialakítására úgy, hogy egyben tároló funkciója is legyen és még a legkedveltebb dísztárgyainkat is elhelyezhessük rajta. A jól átgondolt és kivitelezett kompakt egységek segítenek nekünk a helytakarékosságban és otthonunk minden területének kihasználásában.

VelvetStudio Trendi TV falak a nappaliba 2022 kompakt Tv allvany TV fal
kompakt Tv állvány Trendi TV falak a nappaliba 2022

Projektorra fel!

Ha otthonunk méreténél fogva lehetőséget nyújt számunkra, fontoljuk meg egy jó minőségű projektor beszerzését. Kialakítása járhat ugyan bizonyos nehézségekkel, hisz a plafonon a megfelelő helyen létrehozni egy áramforrást nem egyszerű feladat, de a későbbi moziélmény, minden kétséget kizáróan feledteti majd a kezdeti problémákat. Többféle típusból választhatunk a plafonból leeresztett kialakításútól a fal elé állított kivitelűig megtalálhatjuk a számunkra legmegfelelőbbet. Vetíthetünk vászonra vagy akár a festett falra is, ennek kialakítása szintén a nappali adottságaitól függ. Jó mozizást!

VelvetStudio Trendi TV falak a nappaliba 2022 projektor TV fal
projektor Trendi TV falak a nappaliba 2022

Néhány praktikus jó tanács, amit a TV fal kialakításakor érdemes szem előtt tartani:

A funkció a forma felett: Ne feledjük, hogy a TV-t ugyanúgy, mint bármelyik használati tárgyunkat, az igényeinknek megfelelően, ergónómikusan, kényelmesen kell tudnunk használni. Tartsuk szem előtt az igényeinket, mielőtt megálmodjuk a kialakítást, ez segít ugyanis az ötletek leszűkítésében és egy praktikus, hosszú időn át használható kialakításában.

    1. A TV és a kanapé vagy fotel távolsága: az elektronikai áruházakban napjainkban már van lehetőségünk arra, hogy egy-egy készülék megvásárlása előtt tájékozódjunk, megfelelő távolságból fogjuk-e nézni a TV-t. Adott méretű készülék képe, adott távolságból élvezhető igazán. Vásárlás előtt készüljünk fel a méreteket illetően.
    2. Megfelelő magasság megtalálása: a készüléket úgy helyezzük el, hogy lehetőleg szemmagasságban legyen a néző számára. Ez a magasság függ attól is, hogy milyen a kanapé vagy a fotel kialakítása, milyen magasak a nézők. Ha szükséges és lehetséges szereljük fali tartóra a TV-t, ezzel tovább növelhetjük a kialakítás látványát.
    3. Világítsuk meg: Készítsünk hangulatvilágítást a készülék köré vagy mögé. A fények hozzáadása nagyot dob majd a megjelenésen, ráadásul a jó fények a tévénézés élményét is fokozzák, hangulatossá és kényelmessé téve azt.
VelvetStudio Trendi TV falak a nappaliba 2022 hattervilagitas Tv TV fal
hattérvilágitás Tv Trendi TV falak a nappaliba 2022

További számos ötletet meríthet még a következő képekből: TV fal megoldások.  

Hiszünk abban, hogy a Velvetstudio támogatásával közösen ki tudunk alakítani egy olyan otthont, amely tükrözi az Ön személyiségét és igényeit maximálisan kielégíti majd hosszú időn keresztül. Lakberendezőnk segít egyesíteni a formát, a funkcionalitást és az esztétikát, ezáltal segít Önnek gyönyörű tereket létrehozni. Tudjon meg többet rólunk, és hívjon minket még ma!

Velvetstudio, a lakberendezés otthona…

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek