VelvetStudio Szürke szín a lakberendezésben szurke textura halo Szürke szín a lakberendezésben

Szürke szín a lakberendezésben

Valóban unalmas lenne a szürke szín a lakberendezésben? Sokan így gondolják, pedig valójában a szürke egy sokoldalú semleges szín, éppúgy mint a fehér vagy a bézs. Jól használva a szürke olyan luxust és nyugalmat áraszt, amivel csak a legelegánsabb otthonok rendelkezhetnek. A skandináv lakberendezésben úgy tartják, hogy a szürke a stabilitás érzetét hozza a helyiségekbe. Ezt erősíti meg a színterápia is, mely szerint a szürke környezet segít enyhíteni a szorongást. A szürke színről általánosan elmondható, hogy megnyugtató hatású. Nagyszerű háttérvászon lehet, mely előtt az élénk színek méltán ragyoghatnak és dominálhatnak.

VelvetStudio Szürke szín a lakberendezésben szurke haloszoba Szürke szín a lakberendezésben
szürke hálószoba Szürke szín a lakberendezésben

Otthonunkban számos olyan terület van, ahol jól mutat a szürke szín. Egy kis kreativitással a szürke és árnyalatai a ház minden helyiségében utat törhetnek maguknak. De hogyan érjük el, hogy egyszerre legyen könnyed és határozott, anélkül, hogy unalmas benyomást keltene? Íme néhány trükk, mellyel a szürkéből a legjobbat hozhatjuk ki:

Szürke a nappaliban

Nappalink a vendégfogadás színtere. A szürke legtöbb árnyalata lenyűgözően mutat majd olyan természetes anyagokkal, mint a nád, a bambusz, vagy a világos színű természetes fa alapanyagok. A kiegyensúlyozott szürke belső terek felhívást jelentenek, egy világos kanapé vagy egy élénk festmény elhelyezésére, ezzel kiválóan illeszkedve például a minimalista dizájnhoz. A nappali megjelenése friss és tiszta benyomást kelt majd ezáltal. Óvatosnak kell azonban lennünk, ugyanis a szürke bizonyos árnyalatai nehezen karbantarthatóak. A világos, ezüstös szürkék például hajlamosak lehetnek a foltokra.

VelvetStudio 20 inspiráló minimalista nappali ötlet a világ minden pontjáról Minimal nappali nappali,minimalista,minimal
szürke nappali Szürke szín a lakberendezésben

Ha szürke a konyha

A statisztikák szerint az otthonokban a konyha a legtöbbet használt helyiség.  Konyháinkban egyszerre van jelen a káosz és a stabilitás. Egy világos, palaszürke hátfal vagy szürke tapéta kifinomultságot kölcsönözhet konyhánknak, csak ügyeljünk, hogy jól tisztítható legyen. Egy szürke elemes konyhát vidám színű kiegészítőkkel remekül fel lehet dobni. Elegendő lehet például egy friss és színes gyümölcsöstál is. Különösen látványos lesz a hatás, ha a fogantyúk illeszkednek a szekrények szürkéjéhez.

VelvetStudio Szürke szín a lakberendezésben szurke konyha Szürke szín a lakberendezésben
szürke konyha Szürke szín a lakberendezésben

Egy szürke fürdőszoba

A fürdőszoba sokunk számára a nyugalom szigete. Az a hely, ahol a fárasztó nap után visszavonulunk egy kis öngondoskodásra. Ösztönösen érezzük, hogy a szürke szín illik a fürdő területére. A szürke alkalmazható a padlón a csempéken, a falakon és a szekrényeken, bármilyen mértékben. A szürke kő sötétebb árnyalatai olyan hatást kelthetnek a fürdőszobában, mintha egy luxuslakosztályban lennénk, de választhatunk mozaikcsempéket is, hogy érdekes mintákat hozzunk létre a szürke színeiben. A szürke mélyebb árnyalatai bronzszínű vagy antikot szerelvényekkell ellensúlyozva a leginkább luxus benyomását keltő minden lehetőség közül…

VelvetStudio Szürke szín a lakberendezésben szurke furdo Szürke szín a lakberendezésben
szürke fürdő Szürke szín a lakberendezésben

Amikor a bútor szürke

Ha nem szeretnénk elkötelezni magunkat a helység átfestése mellett, kipróbálhatjuk, hogy a bútorokat cseréljük szürke színűre vagy a kárpitozott bútorokat újrakárpitoztatjuk. A leggyorsabb és talán a költségvetésünket legkevésbé megterhelő megoldás, ha a párnákat, szőnyegeket, függönyöket cseréljük szürke színűre. Egy szürke kanapé különösen elegánsan néz majd ki egy-egy világos kiegészítővel feldobva. A szürke a sárgával éppolyan népszerű manapság a lakberendezésben, mint a szürke a pasztellrózsaszínnel. Ehhez nem kell szakértőnek lennünk. Annyi szürke termék létezik, a festékektől a konyhai eszközökig, hogy biztosan megtaláljuk, amit keresünk.

VelvetStudio Szürke szín a lakberendezésben szurke butor Szürke szín a lakberendezésben
szürke bútor Szürke szín a lakberendezésben

A szürke strukturált árnyalatai

Egy nagyon okos módja annak, ahogy a szürke színt használjuk ahhoz, hogy ne legyen unalmas, ha a szürke több árnyalatát választjuk és különböző textúrákban és mintákban köszön vissza. Egy szobában váltakozhatnak a fényes és matt szürke felületek, például palaszürke falak és áttetsző, majdnem fehér szürke függönyök, valamint egy sötét, szénszürke és fehér csíkos szőnyeg. A szürke árnyalatainak és mintáinak változatossága érdekességet teremtenek. Mindenképpen érdemes egy dominánsan szürke helyiségbe élő növényeket elhelyezni, ugyanis leveleik zöldje frissítően üde színfoltjai lesznek a szürkeségnek! Ne riadjunk vissza, szürke szekrényeket is bátran helyezzünk a szürke falak elé, ugyanis azok visszafogottan illeszkednek majd a szürke falakhoz, és úgy biztosítanak tárolási lehetőséget, hogy szinte észrevétlenül vannak jelen a helységben.

VelvetStudio Szürke szín a lakberendezésben szurke betonhatasu fal Szürke szín a lakberendezésben
szürke betonhatású fal Szürke szín a lakberendezésben

A mai rohanó és túlpörgetett világban szükségünk lehet arra, hogy olyan környezetbe tudjunk visszavonulni feltöltődni, mely    magabiztosságot sugall, nyugalmat áraszt. Erre az élénk színek gyakran kevésbé alkalmasak. A szürke viszont megadja ezt a támogatást. Válasszuk tehát a kifinomultságot és a luxust a giccs helyett, és próbáljuk ki a szürke színt otthonunkban. Ha szakmai segítségre lenne szükség a VelvetStudio támogatást tud nyújtani ebben. 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek