VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben? Biofil trend trend

Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban?

A lakberendezési trendek folyamatosan fejlődnek, és állandóan új stílusok és technikák jelennek meg. Mai blogunkban a lakberendezés jelenlegi és elkövetkező trendjei közül a legfontosabb természethez kapcsolódó irányokat emeljük ki.

Fenntartható tervezés trendje

A fenntartható design, más néven zöld design a belsőépítészet olyan megközelítése, amely a környezetbarát és fenntartható anyagok, valamint az energiatakarékos világítás és készülékek használatát hangsúlyozza. A fenntartható tervezés célja olyan terek kialakítása, amelyek nemcsak vizuálisan kellemesek, hanem a környezetre gyakorolt negatív hatásokat is minimalizálják.

A fenntartható tervezés néhány kulcsfontosságú eleme a következő:

Természetes és megújuló anyagok használata: a fenntartható tervezés olyan anyagokat foglal magában, mint a bambusz, a parafa és az újrahasznosított fa, amelyek megújulnak és kisebb környezeti hatással bírnak, mint a hagyományos anyagok.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? Bambusz furdo trend
Bambusz fürdő

Energiahatékony világítás és készülékek: A fenntartható tervezés olyan energiahatékony világítást és készülékeket alkalmaz, mint a LED izzók és az Energy Star minősítésű készülékek, amelyek csökkentik az energiafogyasztást és a szén-dioxid-kibocsátást.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? LED Vilagitas trend
LED Világitás

Beltéri levegőminőség: A fenntartható tervezés olyan technikákkal és anyagokkal dolgozik, amelyek javítják a beltéri levegő minőségét, mint például az alacsony VOC (illékony szerves vegyületek) tartalmú festékek, a természetes szigetelés és a levegőtisztító növények.

Természetes fény: A fenntartható tervezés nagy ablakokat, tetőablakokat és napelemes csöveket használ a természetes fény maximalizálása és a mesterséges világítás szükségességének csökkentése érdekében.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? Termeszetes feny a lakasban trend
Természetes fény a lakásban

Víztakarékosság: A fenntartható tervezés olyan víztakarékos berendezési tárgyakat épít be, mint például az alacsony vízhozamú WC-k, zuhanyfejek és csaptelepek, a víztakarékosság és a vízfelhasználás csökkentése érdekében.

Rugalmasság és alkalmazkodóképesség: Ez a trend olyan elemekre épít, amelyek a változó igényeknek megfelelően könnyen módosíthatók vagy eltávolíthatók, például moduláris bútorokra, mozgatható falakra és rugalmas világítási rendszerekre.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? modularis elemek trend
moduláris elemek

Összességében a fenntartható tervezés olyan belső terek kialakításáról szól, amelyek nemcsak szépek, hanem tükrözik a környezeti felelősségvállalást. Ez egy olyan holisztikus megközelítés, amely a tervezés minden elemét figyelembe veszi, beleértve az anyagokat és a kivitelezést is,

Biofil tervezés trendje

Ez a trend a természetes elemeket, például a növényeket, a fát és a követ építi be a belső terekbe, hogy egységesebb és harmonikusabb környezetet teremtsen. A koncepció azon az elképzelésen alapul, hogy az embernek veleszületett kapcsolata van a természettel, és hogy a természetes elemek beépítése az épített környezetünkbe pozitív hatással lehet a jólétünkre.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? biofil trend
biofil tervezés

A gyakorlatban a biofilikus belsőépítészet a természetes anyagok, mint például a fa, kő és a növények használatán túl, gyakran magában foglalja a természetes fény, a víz és az organikus formák beépítését is. A cél olyan terek kialakítása, amelyek harmonikusan illeszkednek a természethez, és elősegítik a nyugalom és a kényelem érzését.

Tanulmányok kimutatták, hogy a biofilikus belsőépítészet pozitív hatással lehet számos egészségügyi problémára, többek között a stresszszint csökkenésére, a jobb alvásra és a kognitív funkciók javulására. Pozitív hatással lehet a munkahelyi termelékenységre és kreativitásra, valamint az oktatási környezetben a diákok teljesítményére is.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? egeszseg es wellnes trend
egészség és wellness

A következők a legfőbb biofilikus tervezési elemek:

Növények: Az élő növények, vagy akár a növények képeinek beépítése a beltéri terekbe segíthet összekapcsolni az embereket a természettel, ami nyugtató és pihentető környezetet biztosíthat.

Természetes fény: A természetes fény nagy ablakokon vagy tetőablakokon keresztül történő maximalizálása segíthet a hangulat javításában és a stresszszint csökkentésében.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? Novenyek es feny trend
Növények és fény

Vízi funkciók: A vízi funkciók, például szökőkutak vagy akváriumok hozzáadása nyugtató és harmónikus környezetet teremthet.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? viz a biofil designban trend
viz a biofil design-ban

Természetes anyagok: A természetes anyagok, például a fa, a kő és a bambusz beépítése a belső terekbe a melegség és a kényelem érzetét keltheti.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? Termeszetes anyagok trend
Kő és fa és fény

Szerves formák: Az organikus formák és alakzatok, például ívelt falak vagy naturalista építészeti részletek használata segíthet a természettel való kapcsolat érzetének megteremtésében.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? Szerves formak trend
Szerves formák

A biofilikus belsőépítészet egyre népszerűbbé válik, mivel az emberek igyekeznek olyan tereket kialakítani, amelyek elősegítik az egészséget és a jólétet, mivel egyre inkább tudatosul a természet fizikai és mentális egészségünkre gyakorolt pozitív hatása is. A fentiek miatt a tervezők ma már nem csak a belső terekben alkalmazzák, hanem komplex módon a városi magas épületek és természet harmóniájának megteremtésére is: Biofil építészet.

VelvetStudio Mik az új természetes trendek a lakberendezésben 2023-ban? biofil epulet trend
biofil épület

Ha többet szeretne tudni az új trendekről és/vagy tanácsra, segítségre van szüksége lakberendezési kérdésekben, keressen minket a velvetstudio.hu oldalunkon.

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek