VelvetStudio Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez téglafal

Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez

A falak karbantartása minden térben elengedhetetlen ahhoz, hogy tisztának, esztétikusnak érezzük környezetünket, idővel azonban természetes, hogy a falakon repedések, vagy foltok keletkeznek. A jó hír az, hogy nem feltétlenül kell az egész falat vagy helyiséget újrafestetni. Az alábbi cikkben bemutatunk néhány egyszerű lakberendezési hack-et, amelyekkel könnyedén elrejthetjük a falakon lévő hibákat, és új külsőt varázsolhatunk a helységnek.

VelvetStudio Tippek a falon keletkezett hibák elrejtéséhez tapéta 4
tapéta_Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez

Válasszunk egy tapétát a falakon lévő hibák elrejtéséhez!

Amint azt korábbi Lenyűgöző tapétaötletek nappaliba írásunkban részletesen bemutattuk, a tapéták kiválóan alkalmazhatóak ha a helység hangulatának megváltoztatása vagy netán a térérzékelés befolyásolása a cél. Valószínűleg nem árulunk el nagy titkot azzal a kijelentéssel, hogy a tapéta remekül alkalmazható akkor is, ha hibás vagy kopott falak javításáról van szó. A tapétákban az a nagyszerű, hogy könnyen alkalmazhatóak. Mindössze annyit kell tenni, hogy kiválasztjuk azt, amelyik jól illik a berendezéshez. A tapéta egy kiváló dekorációs hack, mert hosszú élettartamú és jól karbantartható. Nem könnyen kopik és az esetlegesen keletkezett foltok gyorsan eltávolíthatóak egy jól megválasztott lemosható változatról. Érdemes azonban körültekintően kiválasztani a tapéta anyagát és a felragasztáshoz használt eszközöket, mert a végeredmény csak akkor lesz tökéletes, ha mindezeket jól alkalmazzuk, a felületet megfelelően előkészítjük. Ha bizonytalanok vagyunk, kérjük bátran szakember tanácsát vagy akár segítségét is a kivitelezés során.

VelvetStudio Tippek a falon keletkezett hibák elrejtéséhez tapéta 1 2
tapéta _Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez

Használjunk festményeket vagy falikárpitokat!

A mai fiatal generáció előszeretettel alkalmazza ezt a megoldást, amikor van egy repedés vagy akár egy lyuk a falon. A legegyszerűbb mód ugyanis kétségtelenül ezek elrejtésére, ha egy (vagy akár több) impozáns festményt vagy térplasztikát akasztunk fölé. Ez nemcsak elrejti a hibát, de növeli a tér megjelenését is. Választhatunk modern festmények, családi portrék, reprók, absztrakt alkotások közül. De ha kreatívak vagyunk, készíthetünk a falra különféle keretekkel saját alkotásokat, hogy még egyedibb megjelenést adjunk a helységnek. Ha találunk valami szuper bútorkárpitot, ezt is alkalmazhatjuk egy fakeretre feszítve, minden bizonnyal feltűnő darabja lesz berendezésünknek.

VelvetStudio Tippek a falon keletkezett hibák elrejtéséhez képek
képek_Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez

Látványos falrészletek

A látványos falkezelések a legújabb trend a lakberendezésben. A lehetőségek száma végtelen, és csak a kreativitásunk szabhat határt. A rusztikus vagy ipari megjelenés érdekében a kő-, téglaburkolat egy méltán népszerű megoldás. Nemcsak elrejti a tökéletlenségeket, hanem a falaknak további játékot és mélységet kölcsönöz. A csupasz, vagy kopott tégla szintén népszerű választás pl. a vintage vagy indusztriál megjelenéshez, és ezt a felületet viszonylag könnyű karbantartani is. Ha lakásunk kevésbé párás, a faburkolat is tökéletes választás lehet a tér hangulatos kialakításához. A legjobb dolog a faburkolat választásában az a változatosság, ugyanis nagyon széles a választék. Nem kell, hogy egyszerű és egyszínű legyen. Gyönyörűen faragott, virágos vagy geometrikus mintákkal ellátott paneleket is kaphatunk, amelyek rendkívül elegánsak.

VelvetStudio Tippek a falon keletkezett hibák elrejtéséhez téglafal
téglafal_Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez

Díszlécek

Ez az egyik legköltséghatékonyabb lehetőség például az egyenetlen sarkok, plafon és fal találkozások javítására. Az egyszerű díszléctől a bonyolult díszítőlécekig vagy a világítási tartószerkezetként is szolgáló díszlécekig széles a kínálat, attól függően, hogy milyen hangulatot választottunk az adott helységben. Az egyik kiváló lakberendezési hack az, ha kontrasztos színeket választunk a többi falhoz vagy bútorhoz, ezáltal a díszlécek szépen kiemelkednek, és különleges hatást keltenek.

VelvetStudio Tippek a falon keletkezett hibák elrejtéséhez díszléc világításhoz
díszléc világításhoz_Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez

Hozzunk létre betonhatású felületeket!

A betonhatású falak alkalmazása szintén a mai modern lakberendezés egyik látványos eszköze. Többféle árnyalatú felületek közül választhatunk, hogy eltüntessük a repedéseket és réseket. A befejezetlen hatású megjelenés kiválóan illik például a modern bútorokhoz. Már csak a megfelelő világításra van szükség ahhoz, hogy a teret hangulatossá alakítsuk át, ahol nyugodtan kikapcsolódhatunk. A betonhatású fal előnye, hogy nem koszolódik vagy sérül meg nagyon könnyen.

VelvetStudio Tippek a falon keletkezett hibák elrejtéséhez beton hatasu felulet
beton hatású felület_Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez

3D fali panelek

Saját személyiséget adhatunk a falaknak 3D fali panelek használatával. Ezek a hő- és hangszigetelő díszítő fali panelek különböző mintákkal elérhetőek és készen állnak a használatra, saját ízlésünkhöz alakítva. Többféle kivitelben készülhetnek, pl. léteznek olyanok, melyek alapanyaga préselt cukornád rost, felhelyezést követően bármilyen színűre átfesthető. A prémium hatás elérése érdekében használhatunk textlibőr bevonatú paneleket is. A textilbőr bevonattal ellátott falburkolók térhódítása nem meglepő, hiszen segítségükkel exkluzívabbá, egyedibbé tehetjük a megjelenést.  Ez is egy lehetséges javítási megoldás minden olyan falra, amely elszíneződött vagy foltok vannak rajta. Ráadásul felhelyezésük is könnyedén megoldható, a legtöbb esetben akár saját magunk is elvégezhetjük, és így költséget is takaríthatunk meg.

VelvetStudio Tippek a falon keletkezett hibák elrejtéséhez 3d falpanel
3d falpanel_Tippek a falakon lévő hibák elrejtéséhez

A VelvetStudio megtalálja a tökéletes megoldásokat, mint amilyeneket ebben a cikkben is említettünk, hogy otthona vagy irodája olyan térré alakulhasson át, amelyre mindig is vágyott. Igény szerint 3D-s látványtervet is készítünk, hogy már a kivitelezés előtt pontosan tudja, hogyan fog kinézni a végeredmény.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek