VelvetStudio Inspiráció – lakberendezési trendek Nappali inspiráció,lakberendezési trendek

Inspiráció – lakberendezési trendek

Mindennapi tevékenységeink közepette leginkább az otthonunk az a hely, amely nyugalmat nyújt számunkra, és ahová egy hosszú, fárasztó nap végén visszatérünk megpihenni. Ahhoz azonban, hogy valóban megteremthessük ezt a nyugalmat és békét, olyan környezetet kell létrehoznunk, mely biztosítja ezt számunkra. Vegyük elő régen halogatott terveinket, melyekből inspirációt meríthetünk és nyissunk új fejezetet. Nézzünk néhány figyelemreméltó lakberendezési trendet, mellyel feldobhatjuk otthonunk dekorációját.

1. Fa mint alapanyag, fa mint dekorációs elem

Az egyes fafajták természetüknél fogva más-más színűek. Míg egyesek világosak, addig mások sötétek (például a teakfa általában sötét, míg a juharfa, a bambusz világos).  Napjainkban népszerűbbek a világos fafajták. A juhar, a vörös tölgy, a fehér tölgy, a bambusz fából készült szekrények, asztalok, kiegészítők eleganciát és kecsességet kölcsönöznek otthonainknak. Hogyan használjuk? A fából készült tárgyak melegséget nyújtanak, természetes textúrájukkal megnyugtatóan hatnak. A világos árnyalatú fa használatával tágasabbnak tűnik a tér. Használhatjuk akár fal vagy padló burkolására, készíthetünk belőle tárgyakat, bútorokat, nem fognak nyomasztóan rátelepedni a helységre. Többek között emiatt is gyakori dekorációs eszközök a világos faanyagok.

VelvetStudio Inspiráció – lakberendezési trendek Fadekor inspiráció,lakberendezési trendek
Inspiráció lakberenezési trendek inspiráció,lakberendezési trendek lakberendezesi otletek

2. Trendek a színhasználatban

A nagy festékgyártók minden évben kiadják a legújabb trendek szerinti színárnyalataikat a dekorációs ipar számára. A legtrendibb szín az elmúlt évben, 2020-ban a klasszikus kék volt, míg idén, 2021-ben a szürke különböző árnyalati a trendeket vezető színek, melyek a rugalmasság, az erő és a nyugalom érzetét keltik a lakásban. Sárgával párosítva például egy cseppnyi bájt kölcsönöz otthonának. Hogyan használjuk? Használjuk a szürke árnyalatait otthonunk falain, és párosítsuk sárga árnyalatú bútorokkal, például szekrényekkel, kanapéval, székekkel stb. A falak szürke árnyalatát kiegészíthetjük a sárga más, narancsos árnyalataival is. A sárga bútorok nagy bizonyosággal feldobják a nappali megjelenését.

VelvetStudio Inspiráció – lakberendezési trendek Szürke sárgával inspiráció,lakberendezési trendek
Inspiráció – lakberenezési trendek inspiráció,lakberendezési trendek lakberendezesi otletek

3. Lágy ívek, egyenes vonalak helyett – bútortrendek

Az elmúlt évtized az egyenes vonalakról szólt. Ma azonban az emberek megőrülnek a lekerekített formákért. Legyen szó kompakt kanapékról, étkezőasztalról vagy étkezőszékekről, a lekerekített bútorok az idei szezonban a trendeket képviselik. Hogyan használjuk? Ha szeretné átalakítani nappaliját, válasszon egy íves kanapét vagy ülőgarnitúrát. Az étkezőbe választhat lekerekített hátú székeket formásan ívelt lábakkal, ovális vagy kerek étkezőasztallal. Egy kerek dohányzóasztallal is kiegészítheti nappaliját egy mintás szőnyeg kíséretében, hogy teljes legyen a megjelenés.

VelvetStudio Inspiráció – lakberendezési trendek Étkező inspiráció,lakberendezési trendek
Inspiráció – lakberenezési trendek inspiráció,lakberendezési trendek lakberendezesi otletek

4. Növények, zöldfalak, zuzmók – környezetbarát inspiráció

Az emberek szeretik a növényeket, de azzal, hogy a modern életmód ennyire rohanóvá vált, nehézkessé válik a természethez és a kertészkedéshez való kapcsolódás. A szobanövények a természetet hozzák be az otthonokba, gondozásuk feltölt, energiájuk éltető, a napi lótás-futás után kellemesen megnyugtató. Hogyan használjuk? A világ nagyvárosaiban a szobanövények jelentik az új természetességet, zöldfalak, zuzmófalak, erkélyeken-teraszokon elhelyezett növények, valamint egyre gyakrabban zöldtetők létrehozásával. Mivel a természetbe történő kilátogatás a legtöbb család számára nem minden nap lehetséges, a szobanövények elhelyezése remek módja annak, hogy egy kis zöldet csempésszünk a mindennapokba. Arra azonban feltétlenül érdemes figyelni, hogy léteznek mérgező növényfajták, így ezeket mindenképpen kerüljük, ha kisgyermek vagy kisállat is lakik a lakásban.

VelvetStudio Inspiráció – lakberendezési trendek Növények inspiráció,lakberendezési trendek
Inspiráció – lakberenezési trendek inspiráció,lakberendezési trendek lakberendezesi otletek

5. Az időtlen klasszikus- viktoriánus korabeli dekoráció

Ez egy időtlen és klasszikus dekorációs trend, amelyre világszerte egyre több háztartás is ráébred és egyre népszerűbbé válik. A viktoriánus korszak a túlméretezett bútorok, a drámai, meleg és összetett tervezés ideje volt. Megosztó irányzat, sokak számára maga a rémálom, míg mások számára viszont ez az álomdizájn. Hogyan használjuk? Kezdhetjük a tervezést sötét színárnyalatokkal és nagyméretű bútorokkal, mint például egy extra méretű ággyal, faragott fa kiegészítőkkel, faldekorációval, klasszikus kiegészítőkkel, mintás szőnyegekkel, stb. A viktoriánus stílusú dizájn a kecsességet és a nagyvilági stílust hozza ki otthonunkból.

VelvetStudio Inspiráció – lakberendezési trendek Viktoriánus inspiráció,lakberendezési trendek
Inspiráció – lakberenezési trendek inspiráció,lakberendezési trendek lakberendezesi otletek

6. Dekorációk a falon

Otthonának falai az elsők között van, amit bárki, aki először lép be, észrevesz. Ezért felejtse el a csupasz falakat és ahhoz, hogy egy egyszerű és unalmas házat modernné, trendivé varázsoljon térjen át a változatos falmintákra. Ezzel könnyedén feldobhatja otthona hangulatát. Hogyan használjuk? Akár az előszoba, konyha vagy a nappali falán alkalmazhatunk előregyártott fali paneleket, tömör fa mintákat, követ, de akár mintás tapétákat is. Ezek közül változatosan válogasson a különböző helységek funkciójának és hangulatának megfelelően. A falminták esztétikussá teszik bármely lakótér megjelenését, ezért érdemes kipróbálnunk a trendi falminták bármelyikét, és ezekkel megújítani az otthoni dekorációt.

VelvetStudio Inspiráció – lakberendezési trendek Deckorlécek inspiráció,lakberendezési trendek
Inspiráció – lakberenezési trendek inspiráció,lakberendezési trendek lakberendezesi otletek

7. Álmennyezetek

Hajlamosak vagyunk elfelejtkezni arról, hogy a helységeknek a 4 falon és a padlón kívül van egy mennyezete is. Egyes lakberendezési trendekben kifejezetten hangsúlyos szerepe van a mennyezetnek, az álmennyezetnek. A fémkeretek és a fa mennyezetek a két legelterjedtebb dekorációs trend, amelyekkel kiemelhetjük otthonunk plafonjának szépségét. Hogyan használjuk?  A napjainkban használatos trendek közé tartoznak a gipszkarton- és a fa mennyezetek, gipszstukkók, polisztirol díszítő elemek. A legtöbb ilyen termék festhető változatban érhető el, így otthonunk hangulatának leginkább megfelelő színűre festhetjük, de léteznek már famintázatú kivitelben is, melyek megszólalásig hasonlítanak az eredeti fagerendákra. Előnyük, hogy sokkal könnyebbek, így bármilyen helységben alkalmazhatóak.

VelvetStudio Inspiráció – lakberendezési trendek Gerenda inspiráció,lakberendezési trendek
gerenda inspiráció,lakberendezési trendek

Egy szép otthon egyszerre izgalmas és egyben megnyugtató. A legújabb stílusjegyek megjelenítésével és a trendekkel könnyedén felfrissíthetjük otthonunk általános megjelenését. A Velvetstudio elhozza Önnek a legújabb lakberendezési trendeket, hogy segítsen otthonát zseniális műalkotássá alakítani!

Velvetstudio… a lakberendezés otthona

További ötletek Pinterest oldalunkon…

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek