VelvetStudio  P gallery

A lakberendezés 7 fő eleme

A lakberendezés a belső terek kialakításának művészete, beleértve a külsejét is, hogy a felhasználó számára elképesztően vonzó környezetet teremtsen. Azt is mondhatjuk, hogy ez a belső tér élményének alakításának folyamata, a térbeli térfogat manipulálása, valamint a felületkezelés az emberi funkcionalitás javítása érdekében. Egy lakberendező terveket készít, kutat, koordinál és irányít projekteket.

Lakberendezés mindenkinek

A lakberendezésnek 7 eleme van:

1. Tér

A tér a lakberendezés egyik legfontosabb része. A tér alapként működik, amelyre a teljes lakberendezési terv épül. Ezért elengedhetetlen, hogy a tervező jól ismerje a rendelkezésre álló helyet, annak méreteit, előnyeit és hátrányait.

VelvetStudio
A nagy tér hatása

2. Vonal

A vonalak nagyjából három típusba sorolhatók: vízszintes, függőleges és dinamikus. Míg a vízszintes vonalak díszítik a szerkezeteket, például az asztalokat, székeket és ágyakat, függőleges vonalak találhatók az ablakokon és az ajtókon, míg a vízszintes vonalak biztonságot és biztonságos érzetet adnak a térnek, a függőleges vonalak szabad és kiterjedt természetet kölcsönöznek. Dinamikus vagy szögletes vonalak, amelyek mozgásorientáltak, drámát adnak, és láthatók olyan szerkezeteken, mint a lépcsők.

VelvetStudio Gallery
Párhuzamosan futó vonalak

3. Formák

A formák alkotják a tér bármely háromdimenziós tárgyának körvonalát. A formák két vagy több alakzat kombinálásával hozhatók létre, és kihangsúlyozhatók különböző elemek, például textúra, minták és színek segítségével.

VelvetStudio Image process
Csigalépcső

4. Fény

A fény a lakberendezés egyik meghatározó eleme. Természetes vagy mesterséges fény nélkül a többi elem, nevezetesen a szinek, a textúrák és a minták élettelenek. A fény mozgásba hoz, kiemel, hangsúlyoz vagy éppen tomít. A hangulatot egy élettérbe helyezi, és kiemeli az összes többi elemet, beleértve a teret, vonalat és formákat.

VelvetStudio 5 fontos tipp az „idősbarát” lakberendezéshez Fontos tipp az „idosbarat lakberendezeshez
A fény új hangulatot hoz a szobába

5. Szín

A színek nem igényelnek különösebb bemutatás. A színek esztétikai hovatartozást teremtenek a tárgyak között, és létrehozzák a hangulatot. A színeket a pszichológia és a lakó gondolkodásmódja alapján kell megválasztani. Például a piros kiváló választás az étkező számára, mivel ösztönzi az étvágyat, a zöld pedig a hálószobához, mivel ez a nyugalom és az egészség színe. A színeknek különbféle jellemzője van, mint a színárnyalat, a telítettség, az intenzitás. Egy lakberendezőnek jól kell ismernie ezeket a jellemzőket, hogy különböző hangulatokat, kombinációkat hozhasson létre. A színek nagyjából két kategóriába sorolhatók: elsődleges és másodlagos színek.

VelvetStudio KépGaléria Hangulati lap gyerekszoba képgaléria,lakberendezés
Hangulati lap gyerekszoba KépGaléria

6. Textúra

A textúra elsősorban a felületekkel foglalkozik, és meghatározza, hogy egy tipikus felület hogyan néz ki és milyen érzetet kelt. A textúra hangulatot és megjelenést kölcsönöz a helyiségnek. Meghatározza a felület tapintását / megjelenését és konzisztenciáját. A textúra nagyjából két típusba sorolható – vizuális textúra, ahol a textúra csak látható, és a tényleges textúra, ahol a textúra egyszerre látható és érezhető. Bármi, ami köze van a textíliákhoz, például párnahuzat, ágyneműhuzat, vagy bármi, ami függönyhöz, például függönyhöz, falfestékhez vagy tapétához tartozik, textúrájú. Textúrával rendelkeznek a különböző faanyagok, a berendezési tárgyak, fal és padlóburkolatok. Gyakorlatilag minden bennünket körülvevő tárgynak van textúrája.

VelvetStudio KépGaléria Háló hangulati lap képgaléria,lakberendezés
Háló hangulati lap KépGaléria

7. Minta

A minták mozgást és dinamikát kölcsönöznek a lakberendezésnek, és a színekkel, textúrával kéz a kézben működnek. A mintáknak saját történetetük van. Folytonosságot és átmenet biztosítanak a terek között, bármilyen alakúak lehetnek, ismétlődhetnek vagy lehetnek absztraktok, egyediek.

VelvetStudio KépGaléria Render fürdő képgaléria,lakberendezés
Render fürdő KépGaléria

forrás: Charles Hsu

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek