VelvetStudio Trendi lépcső megoldások Vatican Spiral Staircase lépcső

Trendi lépcső megoldások

Egy többszintes otthon egyik legfunkcionálisabb eleme a lépcsőház, amely segít az egyik szintről a másikra jutni. De ennél sokkal több is! Egy jól megtervezett lépcsőház az enteriőr fénypontja lehet. Belesimulhat a tervezési koncepcióba, vagy dönthetünk úgy, hogy kiemeljük. Ha a lépcsőkorlátokról vagy lépcsőfokokról van szó, a tervezési lehetőségek határtalanok.

Mindig jó praktikusnak lenni, de egy kis innovációval és kreatív gondolkodással a funkcionális lépcsőház is szemet gyönyörködtetővé válhat. Itt olyan modern, klasszikus és hagyományos lépcső és korlátötleteket gyűjtöttünk össze, amelyek figyelemreméltóak…

Skandináv stílus

A skandináv stílus a modern dekorációs érzékenységről szól, sok világos fát és fémet használ.  Ez a csupasz vázzal rendelkező, lebegő egyenes lépcső fa lépcsőfokai egyetlen központi fém bordán nyugszanak. Bár ez a kialakítás teljesen lemond a korlátok ötletéről, ha kényelmetlenül érzed magad attól, hogy egy támasz nélküli lépcsőn sétálj lefelé, bármikor mellé helyezhető egy tetszés szerinti üveg- vagy fémkorlát.

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások skandinav lepcso lépcső
skandináv lépcső Trendi lépcső megoldások

Ipari formatervezés

Az ipari hangulat a tiszta vonalakról, a csupasz szerkezeti elemekről és a szigorú funkcionalitásról szól, mindenféle díszítés nélkül. Itt egy fekete fémháló olyan lépcsőkorlátot alkot, amely éppoly stílusos, mint amennyire funkcionális. A lépcsőfokok karcsú fából készültek, amelyek egy egyszerű, fekete fémkeretre támaszkodnak.

 

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások femhalos lepcso lépcső
fémhálós lépcső Trendi lépcső megoldások

Könnyű és modern

Enyhe túlnyúlással ellátott fa lépcsőfokok alkotják ennek a könnyű és légies lépcsőháznak a lépcsőfokát, az egyszerű, szögletes korlátok és az ugyanilyen fából készült faliszegély folytatja hangulatot. Az acélból készült vízszintes korlátelemek további biztonságot nyújtanak. A lépcsőfokok szerkezete fehér, hogy trópusi villa hangulatot árasszanak.

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások feher lepcso lépcső
fehér lépcső Trendi lépcső megoldások

Szobrászati stílus

A konzolos fa lépcsőfokok szoborszerű formát öltenek, és stílusosan felfelé vonzzák a tekintetet ebben a szép íves lépcsőházban. A lépcső belső oldalán lévő ívelt üveg formázott, szinte csak látványelemként funkcionál, míg a falra szerelt egyszerű acélcső támaszt nyújt, ha szükség van rá.

 

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások szobrasz lepcso lépcső
szobrász lépcső Trendi lépcső megoldások

Elegáns lépcsőtervezés

Ennél egyszerűbb nem is lehetne! Karcsú csőhorizontálok és fémlapok alkotják ennek a minimalista lépcsőnek az oldalait, a fa lépcsőfokok pedig egyszerű fémkeretre támaszkodnak. A lépcsőfokok egyik vége könnyedén érinti az udvar üvegfalát , ahonnan a buja zöld kertre nyílik kilátás, amely nem kevesebb, mint látványos. Mintha a zöldben sétálnánk föl, s alá…

 

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások lebego vas lepcso lépcső
lebegő vas lépcső Trendi lépcső megoldások

Lépcső korlát nélkül

Íme egy lépcső, amelynél a tervező úgy döntött, hogy teljesen eltekint a korlát fogalmától! A fából készült lépcső egyik vége a falból kiálló, míg a másik szabadon áll. Fontos kiemelnünk, hogy ez csodásan néz ugyan ki, de nem biztonságos megoldás olyan otthonokban, ahol idős emberek vagy kisgyermekek élnek!

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások lebego lepcso lépcső
lebegő lépcső Trendi lépcső megoldások

Klasszikus részletek

A gyönyörű faborítás otthonában mindig olyan érték, amely hozzájárul a tervezési koncepció gazdagságához és szépségéhez. Itt a mahagóni fából gyönyörű korlátelemeket faragtak, amelyek tökéletesen illeszkednek a klasszikus hangulathoz. Imádjuk a korlátoszlopok szoborszerű kontúrjait.

 

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások klasszikus lépcső
klasszikus Trendi lépcső megoldások

Indák és tekervények

A gyönyörűen kidolgozott kovácsoltvas korlátok pompát és stílust kölcsönöznek bármely lépcsőháznak. Itt a korlát kialakítása önmagában is műalkotás, így minden további extravagancia teljesen felesleges! A lendületes márványlépcsőt a korláton található díszes fürtök és fodrok övezik, amelyek tökéletes kiegészítői nagyívű tereknek és a korabeli bútoroknak.

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások furtos lepcso lépcső
fürtös lépcső Trendi lépcső megoldások

Egyszerű és elegáns

A feltűnően egyszerű, egyetlen fémkorlát elegáns, minimalista kialakításával vonzza a figyelmet. Ha nagyobb biztonságra van szükség, a korlát és a lépcső közé plexiüveg is beszerelhető; azonban már egyetlen korlát is elegendő a szükséges támaszhoz, a biztonságérzethez.

 

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások minimalista lepcso lépcső
minimalista lépcső Trendi lépcső megoldások

Kábelkorlátok

Az alumínium kábelkorlátok elegáns, minimalista megjelenést kölcsönöznek ennek a modern lépcsőháznak. A függőleges kábelek zökkenőmentes, tiszta vonalai végigfutnak a földszinttől a legfelső emeletig, teljesen szükségtelenné téve minden további korlátot. Fontos, hogy a kábeleket szilárdan rögzítsük, hogy feszes tartást biztosítsanak, amely nélkül a kialakítás nem lesz biztonságos.

VelvetStudio Trendi lépcső megoldások kabel lepcso lépcső
kábel lépcső Trendi lépcső megoldások

Tartsa szem előtt ezeket a lépcsőkorlát tervezési tippeket!

  • Ha kisgyerekek élnek otthonában, az ő biztonságuknak kell a tervezési koncepció középpontjában állnia. A gyerekek szeretnek lecsúszni a lépcsőkorláton, ami nem mindig a legjobb ötlet, ha kicsik! Ne feledje, hogy a függőleges korlátok megakadályozzák őket a felmászásban, míg a csintalan csöppségek könnyen felmászhatnak a vízszintes korlátokon!
  • Az anyagválasztás a dekorációs kilátásoktól függően történjen. Az üveg és az egyszerű, egyenes fémlépcsők jól mutatnak a modern enteriőrökben. A fából készült korlátok jól illenek a klasszikus hangulathoz, míg a kovácsoltvas vagy a nagyon díszes fa minták a hagyományos, vintage dekorációs témához illenek.
  • A korlátnak legalább 1 méter magasnak kell lennie az optimális biztonság érdekében. Ha a lépcsőn felfelé vagy lefelé haladva meg kell kapaszkodni a korlátba, akkor a kényelmes fogás érdekében az átmérőjének 10-20 cm között kell lennie.

Hiszünk abban, hogy a Velvetstudio támogatásával közösen ki tudjuk alakítani álmai otthonát. Lakberendezőnk segít egyesíteni a formát, a funkcionalitást és az esztétikát. Nézzen szét honlapunkon és keressen bennünket!

Velvetstudio, a lakberendezés otthona…

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek