[ Projektek ]

Családi ház fekete fehérben

VelvetStudio KépGaléria Render nappali étkező képgaléria,lakberendezés
Projekt:
Családi ház FF
projekt tipus:
Újépítésű
időtartam:
6 hónap
tervező:
Zaják Ildikó
Stratégia:
Elegáns tágas terek
elkészült:
2021. 02. 21.

A PROJEKT LEÍRÁSA

A megbízás egy velencei családi ház belső térkapcsolatainak újragondolására és lakberedezési tervezésére szólt. Megbízóink egy középkorú házaspár. A feleség könyvelő, férje pedig saját kisboltjukat vezeti, mindamellett amatőr cukrász. Megbízásunk a feleség bátor, formabontó stílusát tükrözően, eklektikus környezet kialakítására szólt.

A megbízás azután érkezett, miután az építész tervek véglegessé váltak, az építkezés már megkezdődött, így a tartófalak, valamint a külső nyílászárók tekintetében már nem volt lehetőségünk módosításokat végrehajtani.

A tervezés során figyelembe kellett venni az ingatlan néhány fontos és megkerülhetetlen műszaki paraméterét is, mint például a padló és mennyezetfűtés. A burkolatok megválasztása során olyan anyagokat kellett találni, melyek padlófűtés mellett is alkalmazhatóak, illetve a mennyezetfűtés miatt mellőzni kellett, vagy csak visszafogottan lehetett álmennyezetet alkalmazni. A mennyezeti lámpák elhelyezése is különös figyelmet kapott, a mennyezetben futó temérdek vízcső miatt.

Az ingatlan többnyire déli, dél-keleti fekvésű nagyméretű ablakkal, fix üvegportállal, illetve tolóajtóval rendelkezik, így lehetőség nyílt mind a hálószoba, valamint a nappali életterek ideális tájolására. Az északi falakra a fürdőszoba és a konyha került.

A ház belső terének kialakítása során több ponton is meg volt kötve a kezünk. Tulajdonosunk otthonában fogadja ügyfeleit, így az iroda kialakítására kizárólag a bejárat melletti helység lehetett a megfelelő megoldás, így az érkező ügyfelek nem zavarják az otthonlévő családtagokat és nem látnak be a háziak magánéletébe. A bejárattól jobbra indulva egy rövid közlekedőn át a dolgozószobába jutunk, amely mellett kialakítottunk egy vendég wc-t is, amit akár az ügyfelek, akár a családot látogató vendégek zavartalanul tudnak használni. A bejárattól balra a nappali-étkező-konyha együttesét találjuk. A hármas tagolás középpontjában a látványos fekete márvánnyal burkolt három oldalról nyitott kandalló áll, melynek melengető látványa a nappali-étkező bármely pontjából élvezhető. Ugyanez a fekete márvány a burkolata a közlekedőknek, a nappaliban mintegy ki is jelölve az ablakok előtti közlekedő sávot az intim tér, a hálószoba és a fürdő irányába. A ház északi oldalán alakítottuk ki az említett intim területet, a hálószobát és az abból nyíló fürdőszobát. Megrendelőnk beleszeretett a hálószobai ablak előtt, térben elhelyezett, lábakon álló antik fürdőkádba, mely egyáltalán nem mondható szokványos megoldásnak. Mivel vízhasználat lesz ebben a helységben, így a padlóra vinyl laminált padlót terveztünk, ez biztosítja a vízállóságot, egyben meleg hatású burkolat, ami egy hálószoba esetében fontos lehet. A fürdőszobában egyetlen burkolatot alkalmaztunk, ezzel burkoltuk a padlót is és az oldalfalat is. A fal mindössze a wc-bidé 120cm magas parapetfalának magasságáig került burkolásra. A zuhanyzóban csempe helyett padlótól a plafonig, fekete színű, vízlepergető réteggel ellátott, edzettüveget helyeztünk el a három falon.

Az intim tér, a hálószoba és a fürdő minden igényt kielégítő kényeztetéssel szolgál. Esténként míg a házaspár egyik tagja a kádban élvezheti kedvenc fürdősóját, addig másikuk a kényelmes franciaágyon nyújtózhat, miközben alkalmuk nyílik a nap történéseit a legnagyobb kényelemben megbeszélni.

Megrendelőink a végső tervezési koncepciónak az időtálló és végtelen eleganciát árasztó fekete-fehér színkombináció alkalmazása mellett döntöttek, így ezen két szín mentén haladtunk a bútorok, a falak és burkolatok, valamint a kiegészítők kiválasztása során. A női energia megtestesítőjeként némi rózsaszín, a férfi energia gyanánt pedig egy kevés okker kiegészítő is bekerült az alkalmazott színek közé, többnyire textilek, párnahuzatok vagy ágytakaró formájában, ezzel kívánva megtörni a fekete-fehér színek esetleges egyhangúságát, merevségét.

A konyha tervezése során különös figyelmet fordítottunk a ház urának hobbijára. A férj szabadidejében cukrászkodik, így a konyhában egy olyan pultrész került kialakításra, ahol a gyakran használt eszközök, mint a konyhai robotgép, a mérleg, stb állandóan kéznél lehet, nem kell azokat minden használat után elpakolni, elegendő egy rolós szekrényajtót lehúzni és máris rend van a konyhában. A konyhaszekrény egyik része magasfényű fekete a másik pedig magasfényű fehér MDF lapokból készült ajtókkal ellátott. Az alsó szekrények mindegyike fiókos szerkezetű, mely biztosítja az edényekhez való kényelmes hozzáférést, míg a felső szekrények polcos kialakításúak, rolós vagy felfelé nyíló ajtókkal. A hobbicukrász férj egyben ínyenc barista is, így egy beépített kávédarálós kávéfőzőt is elhelyeztünk a szekrényben.

Az étkező ékessége a fiatal magyar tervezőnő, Horváth Zsuzsanna design díjas Illan lámpája. Könnyedsége, finom eleganciája vonzza a tekintetet. Az étkezőben minden bizonnyal méltó helyére talált. Ez az otthon remek hely neves dizájnerek által tervezett bútordarabok számára, így az étkezőben Zsuzsa lámpája mellett Philippe Starck székei, a falakon, a dolgozóban Arne Jacobsen lámpái is megtalálhatóak.

A házban kizárólag gazdaságos üzemeltetésű led lámpákat terveztünk, legyen az falikar vagy mennyezeti lámpa. A helyi világítások a konyhapultoknál led szalagok és a hangulatvilágítást fényerőszabályozós led szalagok biztosítják, melyeket változatosan helyeztünk el bútorlábazatban, ágy alatt, álmennyezetben, szekrények polcain, konyhaszekrényben.

Összességében elmondható, hogy az enteriőrt a Megbízók maximális igényei szerint sikerült megálmodni,  megvalósult egy kifinomult fekete-fehér eklektikus környezet. A tervezői munka tele volt ugyan kihívásokkal, de éppen ezért egy nagyon izgalmas feladat volt, melynek minden pillanata élmény volt.

[18m2]

háló

[8m2]

fürdő

[45m2]

nappali, konyha

[18m2]

Dolgozószoba

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek