[ Projektek ]

Családi ház industriál stílusban

VelvetStudio KépGaléria Render nappali konyha képgaléria,lakberendezés
Projekt:
Családi ház
projekt tipus:
Újépítés
időtartam:
3 hónap
tervező:
Zaják Ildikó
Stratégia:
Industriál
elkészült:
2021. 02. 24.

A PROJEKT LEÍRÁSA

Megbízóink egy fiatal házaspár, a férj pályakezdő matematika tanár, a feleség ápolónő. Ebben a vidéki kisházban lehetőséget kaptunk a térkapcsolatok újragondolására. A külső nyílászárókon kívül minden mozdítható és bontható volt, ennek ellenére komoly kihívást jelentett a Megbízók stílusmegjelölése. Egy viszonylag kis alapterületű és normál 2,7m belmagasságú épületben kellett az industriális enteriőrt létrehozni. Mivel nem állt rendelkezésünkre sem nagy belmagasság, sem pedig óriási egybenyitott terek, így kizárólag a burkolatokkal, a lakberendezési tárgyakkal és az anyaghasználattal tudtuk elérni a Megbízók által vágyott hangulatot.

Az ingatlanban végül minden eredetileg tervezett falat megszüntettünk és összesen két helység került falakkal leválasztásra, a fürdőszoba és a wc. Rendhagyó módon a wc egy olyan ablakot kapott, mely nem az utcára néz, hanem a nappali irányába, tehát a lakás belső terébe. A fürdőszobát pedig egy nagyméretű ipari hangulatú üvegfal választja el a hálószobától. A hálószoba nem különül el élesen a lakás többi részétől, a nappalival közös oldalon egy teljes falon nyíló ajtórendszert terveztünk, mely lehetővé teszi, hogy a hálószoba a nappali részévé váljon, de szükség esetén akár elszeparálható az intim tér. Az épület északi oldalára került elhelyezésre a fürdőszoba, melyből kilépve egy nagyméretű gardróbszekrény biztosítja a tárolóhelyet. A fiatalok nem vezetnek nagy konyhát, társasági együttléteik inkább baráti beszélgetések, mint nagy vacsorák, így az étkezés helyszínéül mindössze egy magasabb pult került kialakításra két bárszékkel. A délutáni pihenésre és az esti filmnézésekre a nappali részben nyílik mód, ahol egy kanapé kapott helyet, valamint a tv körül tárolók lettek kialakítva. Egy ottománt is terveztünk a nappaliba, ahol egy-egy vendég tud helyet foglalni, de ha nagyobb társaság érkezik, különböző párnák szolgálhatnak ülőhelyül a vendégek számára.

Az ingatlan több déli, dél-keleti fekvésű nagyméretű ablakkal, fix üvegportállal rendelkezik, így lehetőség nyílt mind a hálószoba, mind pedig a nappali életterek ideális tájolására. Az északi falra a fürdőszoba és a konyha került.

A tervezés során figyelembe kellett venni az ingatlanok néhány fontos és megkerülhetetlen műszaki paraméterét is, mint például a padló és mennyezetfűtés. A burkolatok megválasztása során olyan anyagokat kellett találni, melyek padlófűtés mellett is alkalmazhatóak, illetve a mennyezetfűtés miatt mellőzni kellett, vagy csak visszafogottan lehetett álmennyezetet alkalmazni. A mennyezeti lámpák elhelyezése is különös figyelmet kapott, a mennyezetben futó temérdek vízcső miatt.

Az anyaghasználatot tekintve az industriál hangulatot végül a fiatalok döntése alapján a rusztikus bontott és szeletelt téglaburkolat, valamint a fekete fém lámpák, az ipari hangulatot idéző üvegportálok, az egybefüggő csiszolt betonpadló hivatott életrehívni. A lakás délkeleti falán teljes hosszban a ház urának szenvedélyét, a matematikát, jeleket, képleteket felidéző tapétát alkalmaztunk. A szaniterek és a csaptelepek matt feketék, a bútorkorpuszok, az alkalmazott kiegészítők, gyertyatartók, képkeretek is fekete színűek. A lakásba betérő azonnal ráismerhet a So-Ho hangulatára, a tervezési koncepció, a hamisítatlan ipari hangulat létrehozása, nagy terek és óriási belmagasságok nélkül, a Megbízók kívánsága szerint végül hiánytalanul megvalósult.

[8m2]

háló

[4m2]

fürdő

[20m2]

nappali, konyha

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek