VelvetStudio 12 térnövelő ötlet a kis lakásokba At archive f d d d d dbb b f ötlet,térnövelő ötletek

12 térnövelő ötlet a kis lakásokba

A nappali elrendezésének kialakítása önmagában teljes kihívásnak számít, különösen akkor, ha az átlagosnál kisebb méretű nappali áll rendelkezésünkre. Számtalan kérdés merül fel, úgy mint… Mennyi bútort vásároljunk? Ne legyen se zsúfolt, de ne is tűnjön túl üresnek? Milyen egyéb funkciókat kell elhelyezni a térben, szükséges-e egy home-office sarok kialakítása? Milyen színeket használjunk? A kérdések száma végtelennek tűnhet, és miután megoldottunk egyet, ez a válasz néha további 10 kérdést vet fel. Szerencsére a kreatív szabadság szépsége – és az internet ereje – segítségünkre siet. Legyen az a nappali bámilyen kicsi, rengeteg olyan lakberendezési ötlet és elrendezés található, amely bizonyosan alkalmazható lesz az adott tér és az adott igény ideális összehangolására.

Milyen egyszerű lakberendezési ötletekkel lehet olcsón gyorsan nagyobb tereket varázsolni egy kisméretű lakásban?

A következő 12 szoba közös jellemzője, hogy mind apró terek. Inspirációnak szánom, mint a legjobb módszereket, hogy optikailag növeljük a négyzetmétert bármilyen komolyabb felújítás nélkül.

1. Mérd le és építsd fel

Ha az otthonod magas belmagassággal megáldott, használd ki az előnyeit. Gondolkodj függőlegesen úgy, hogy magas tükrökket, magas polcokat alkalmazol, és a függönyöket szereld jóval magassabbra a tényleges ablakok fölé, ami felhívja magára a figyelmet, és létrehozhat egy nagyobb térillúziót. Mindezek a praktikák – plusz, egy kisebb kényelmes, puha kanapé, hozzá egy rendhagyó dohányzóasztal, pontosan ez teszi ezt az elegáns kis stúdiót nagyobbá és tágasabbá.

Post Image

(Image credit: West Elm)

2. Inspirációként keresd a dekorációs üzleteket

Gondolj azokra a bemutató szobákra, amelyeket pl. a MaxCity, az IKEA, XXLutz, Mömax, stb rendez be nekünk időről-időre. Ezek célja, hogy megmutassák számodra, milyen nagyszerű ötleteket alkalmazhatsz, hogyan díszítheted a saját nappalid. Otthonodban egyszerűen megismételheted ezeket a beállításokat, minden bizonnyal éppolyan jól fognak mutatni, mint az áruházban.

Post Image

3. Használd a tükröket

A tükör az egyik legjobb módja annak, hogy egy apró teret nyitottnak és tágasnak érezzünk. A példaként hozott enteriőr megmutatja azt a drámai hatást, amelyet néhány tükör képes létrehozni, ráadásul a helyiségben rendelkezésre álló összes fényt visszaverik.

Post Image
(Image credit: West Elm)

4. Töltsd ki

Kisebb nappalikban félhetünk a nagyobb bútorok alkalmazásától, és a mindent elárasztó tárgyaktól, de gyakran, ha maximálisan kihasználjuk a rendelkezésünkre álló teret, a falak mentén kanapékat helyezünk el, akkor kaphatunk egy olyan szobát, amely # 1 rengeteg embert számára biztosít ülőhelyet és # 2 szuper barátságos és nagyon jó hangulatú. Ötletet meríthetsz ebből az otthonból, amelyet az Egyesült Királyságból hoztunk bemutatni, és mely négy gyermekes családnak ad otthont.

Post Image
(Image credit: Cathy Pyle)

5. Hangulatos eklektika

Egy másik kitűnő példa az apró terek csodálatos lakberendezésére, ez a napos lakás Philadelphiaban. Nagyon hangulatos és jól mutatja, hogy olyan tárgyakat és bútorokat helyezhetsz el akár eklektikus keverékben, amelyek különlegesek számodra, és attól, hogy a nappali tele van színes textúrákkal, soha nem is akarod elhagyni.

Post Image
Credit: Aivi Nguyen

6. Hajts rá a wauuu… faktorra

Néha a legjobb módja annak, hogy vizuálisan növed az alapterületet a térben, hogy a szemet állandóan mozgásban tartod (így nem veszi észre, hogy milyen kicsi is az). Vegyünk példaként az alábbi enteriőrt: minta a mintával, merész szín mellett a merész színek… és kész a hangulatos tökéletesség!

Post Image
(Image credit: Jessica Isaac)

7. Használd az egyeneseket

Próbáld a vízszintes és merőleges vonalak mentén berendezni a teret. A változó geometriai formák és a lineáris vonalak utat mutatnak a szemnek. Ezzel a technikával szélesítheted vagy megnyújthatod a nappalid, így hamis tér illúziót kelthetsz.

Post Image
(Image credit: Katy Cartland)

8. Hagyd el a lábakat

Ha tárolóbútorokat szeretnél elhelyezni a nappalidban, fontold meg a lábmentes bútorok beszerzését. Ezeket a tárolókat közvetlenül a falhoz kell rögzíteni, megfelelő szerkezetekkel (jó példa erre a Besta rendszer az IKEA-tól). A lebegő bútorok elhelyezése szintén egy trükk, hisz a szem a szekrény alatti alapterületet még mindig üresnek látja (plusz végső esetben használhatod ezt az újonnan talált helyet még több tárolásra, ha ennek feltétlen szükségét érzed).

Post Image
(Image credit: Livet Hemma)

9. Használd ki az adottságokat

Egyes funkciókat helyezz el szokatlan helyen. Használd pl. a lépcső alatti területeket. Adj funkciót a falaknak. Emeld ki, amit meg kívánsz mutatni, amire fel szeretnéd hívni a figyelmet, mint például ebben a  szobájában, amelyben merész virágos tapétát használnak, hogy odahúzzák a figyelmet az ülőhelyre.

Post Image
(Image credit: Lana Kenney)

10. Tedd személyessé a teret

Ebben a hangulatos kis nappaliban, a figyelmet lekötik az apró személyes tárgyak, emlékek, melyek között a tulajdonos boldog mindennapjait éli. Minden apró szeglet megtelik élettel, a szem nem győzi felfedezni a sok csecsebecsét.

Post Image
(Image credit: Cathy Pyle)

11. Színekkel definiáld a tereket

Ha szeretnél egy kisebb nappali sarkot is kialakítani egy egylégterű kislakásban, ilyenkor mindig használhatod a színeket ennek érdekében. Ebben a Brooklyn-i lakásban egy zöld fallal kijelölték a kanapé helyét, ezáltal olyan, mintha a térben két önálló, szeparált szoba lenne. Nem kívánták a tereket falakkal elhatárolni, így a tér szellős maradt, bútorokat csak minimális mennyiségben alkalmaztak. Kevés, de élénk színű bútordarabbal hozták létre ezt a hangulatot. Egy kanapé, a dohányzóasztal és két szép bíbor rózsaszín szék. A színek dominanciája…

Post Image
Credit: Andrew Bui

12. A könyvek fala

Ha kicsi, egyhangú lakóteret szeretnél a kedvenc szobáddá alakítani, gondolkodj el, hogy egy üres falat a padlótól a plafonig mini könyvtárrá alakíts. Ez a megoldás rengeteg tárolási lehetőséget fog biztosítani számodra, de egyben egy luxus beépített hatást is kölcsönöz. A még stílusosabb megjelenéshez válassz gazdag, erőteljes színt, mint például itt ez a vadászzöld szín, és adj hozzá fémes részleteket az egyedi megjelenés elérése érdekében.

Post Image

(forrás:apartmenttherapy.com)                                                                       Image credit: Minette Hand)

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Lépjen kapcsolatba velünk!

vagy adja meg adatait és visszahívjuk

Nagy lakberendezési ötletek kis költséggel

VelvetStudio Hirlevél és letöltés Velvet books

INGYENES EBOOK

VelvetStudio

Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz!
Töltse le ingyenes kiadványunkat, és csatlakozzon hírlevelünkhöz! VelvetStudio
Ingyenes ebook

Lakberendezési ötletek elsőkézből

Iratkozzon fel ingyenes hírlevelünkre, és ne maradjon le a legújabb trendekről!

Havonta maximum 1-2 emailt küldünk, bennük hasznos ötletekkel.

Köszönjük,
hogy letöltötte kiadványunkat!

Ne maradjon le a továbbiakról sem!

Ezért kérjük, hogy az imént kiküldött emailben erősítse meg email címét!

VelvetStudio  Velvet konyvek